tirsdag 3. september 2013

LDM

Ingen bøker mottatt fra bokkilden enda, så jeg har jobbet med å finne stoff til innlegget mitt i avisa H.E.J.
Men så har jeg et spørsmål til noen data kyndige: Hvordan får jeg til å legge over et program fra en marskin til en annen? Jeg har prøvd å installere programmene vi skal bruke på vår stasjonære pc på hjemmekontoret, men jeg får med en masse andre programmer jeg ikke vil ha. Derfor tenkte jeg det kunne være greit å bare legge de over fra den bærbare til den stasjonære, but how??

3 kommentarer:

  1. Viktig IKT-kompetanse du "lufter" her. Det beste hadde vært å kopiere filene fra minnepenna mi til ei mappe på din bærbare for så å kopiere fra din bærbare til ei minnepenn slik at du kunne installere fra denne på den stasjonære. Når det ikke ble gjort, kan følgende anbefales for å få tak i og installert de "riktige" versjonene av de fire programmene: På Fronter, under Felles informasjon, Nyttige program du kan laste ned, finner du PhotoFiltre 6 og 7 med de norske "språkfilene". Last ned zipfila/-filene, pakk ut (høyre mustast, extract to) og installer pf(7)-setup-en. Hvis du ikke husker hvordan vi etterpå fikk programmet til å "snakke" norsk, kan vi ta det på neste samling. (Du kopierer de tre andre filene fra penna/mappa der de ligger til program-mappa på stasjon C under Programfiler (x86). Mappa heter det samme som programmet (PhotoFiltre for PhotoFiltre 6 og PhotoFiltre7 for PhotoFiltre 7). Til slutt sletter du fila/filene som heter henholdsvis translationEN.plg og studioEN.plg.

    Scribus er så stort et program at det har jeg ikke lastet opp på Fronter. Se dokument på Fronter under Fagstoff Thomas, Samling 1, "Skribus_lastned_lære.pdf".

    For XMind gå til http://www.xmind.net/ og last ned ved å klikke grønn knapp Free Download, derettter Download XMind for Windows. Så kan du installere.

    Til slutt ScreenHunter. Gå til http://www.wisdom-soft.com/products/screenhunter_free.htm, klikk blå knapp Download, i tabellen velger du ScreenHunter 6.0 Free (nr. syv ovenifra). Last ned og installer.

    Vær oppmerklsom på at ScreenHunter og andre Freeware-program kan komme med tilleggsprogram som vi vanligvis ikke vil ha på maskinene våre. Du må derfor være oppmerksom under installasjonsprosedyren og fjerne kryss eller haker som legger opp til dette.

    Vi kan gjerne ta mer om finne, laste ned og installere programvare på neste samling. Jeg kommer til å blogge om det også.

    SvarSlett
  2. Jeg har heller ikke mottat noen bøker fra bokkilden ennå, di må visst ha mye å gjøre :) håper de kommer snart så vi kan begynne å lese :)

    SvarSlett